Одржана Конференција “Потенцијално етнички мотивисани инциденти на Косову – ружна прича која никада није испричана.”

Центар за мир и толеранцију је 19. Јула 2016. у Приштини организовао конференцију на којој је извршни  директор ЦМТ-а Ненад Максимовић представио  документ практичних политика   “Потенцијално етнички мотивисани инциденти на Косову – ружна прича која никада није испричана.”

Презентација документа тј. предлога практичних политика је и била повод за организовање панел дискусије.

Поред Ненада Максимовића , учесници панела су били и Бранимир Стојановић заменик Премијера Косова , и пуковник Фахредин Вербовци представник косовске полиције.

Главне теме о којима се дискутовало су преузимање одговорности свих појединаца , организација и институција за неадекватну превенцију, процесуирање, и санкционисање потенцијално етнички мотивисаних инцидената.

Такође, као велики проблем за било какво даље делање је истакнуто непостојање јединствене дефиниције  , класификације и систематизације ( од стране УНМИКА, ОСЦЕ, ЕУЛЕКСА и КП ) инцидената која су потенцијално етнички мотивисани.

Конференцији је присуствовало више од 50 учесника из невладиног сектора на Косову, представници међународних организација које су присутне на овим просторима као и представници медија.

Документ можете преузети овде.

 

Банер

Контакт ЦМТ

Центар за мир и толеранцију

Тел: +381 38 65 572
Локација: Цара Лазара Б.Б.
Грачаница

ЦМТ Канцеларија у Приштини
Локација: Police Avenue
Приштина

Email:cpt.pristina@gmail.com